Vše o tom, jak vařit sladkou kukuřici doma - na pánvi a dalších nádobách

Kukuřice je produkt, který nemá nižší popularitu než brambory nebo rýže.Existuje mnoho možností pro přípravu různých pokrmů z kukuřičných zrn, jako je mouka, příloha, obiloviny, koláče a obrovské množství dalších produktů, které jsou neuvěřitelně chutné a zdravé.

Je vařený, smažený, konzervovaný, pečený.Podle mnoha ukazatelů lze kukuřici hodnotit jako nezbytný produkt v naší stravě.Kromě toho jsou proteiny, které tvoří tento produkt, tráveny mnohem rychleji než proteiny, které se nacházejí v mase.

Existuje mnoho druhů kukuřice, ale sladký vzhled si zaslouží zvláštní pozornost.Jak vařit sladkou kukuřici doma, čtěte dále.

]

Co je užitečné a existuje újma?

Kukuřice má obrovské množství užitečných vlastností, hlavní jsou tyto:

  1. Je zdrojem kalorií .Kukuřice má významný obsah kalorií a ve svém složení obsahuje glukózu a sacharózu, což při pravidelném používání přispívá k nárůstu hmotnosti.Díky tomuto obsahu je určen pro sportovce, kteří potřebují získat svalovou hmotu.
  2. Díky tomu se snižuje pravděpodobnost onemocnění trávicího systému.Kukuřice se doporučuje konzumovat pravidelně, protože v ní je přítomno velké množství vlákniny potřebné pro organismus.Dostatečný obsah vlákniny v těle pomáhá řešit potíže se zažívacím traktem a brání se hemoroidům.
  3. Obsahuje řadu vitamínů .Kukuřice obsahuje vitaminy B, z nichž nejvýznamnější jsou thiamin, pantothenová a kyselina listová.Kromě toho jsou obsaženy vitaminy A a E.

    Vědci se shodují, že kukuřice uklidňuje krevní oběh, zpomaluje proces celkového stárnutí těla a výskyt vrásek, posiluje srdeční svaly a snižuje možnost rozvoje onkologie.

  4. Obsahuje užitečné minerály .Kukuřice obsahuje zinek, fosfor, hořčík, železo, měď a selen.Tyto minerály jsou užitečné pro hladké fungování ledvin a pro podporu přirozeného srdečního rytmu.Také ve složení sladké kukuřice jsou vitaminy skupiny B, jmenovitě B1 a B2, stejně jako vitaminy skupin E, PP.
  5. Snižuje cholesterol .V kukuřici jsou kyseliny, které pomáhají čistit krevní cévy cholesterolových plaků.
  6. Prevence diabetu a hypertenze .Kukuřice - rostlina, která může snížit viskozitu žluči, což přispívá k jejímu lepšímu vypouštění.
  7. Zlepšuje vidění .Kukuřičná zrna obsahují karotenoidy, které přispívají k zachování a zlepšení vidění, taková prevence je uvedena v každémvěk, včetně mezi staršími lidmi.
VAROVÁNÍ : Kromě toho pravidelné používání kukuřice pomáhá obnovit vlasové folikuly.A použití kukuřičného oleje v maskách na vlasy pomáhá kroutit kadeře.

Kukuřice má rovněž pozitivní vliv na reprodukční funkce ženského těla .Při přenášení dítěte pomáhá použití uší této rostliny snížit zátěž na těle a udržuje nezbytnou rovnováhu vitamínů v těle.

Tento typ kukuřice je předepsán lidem s diabetem, jakož i lidem, kteří mají problémy s kardiovaskulárním systémem.

​​

Tipy pro výběr

Při výběru sladké kukuřice musíte věnovat pozornost těmto věcem:

  • Podmínka listů .Listy by neměly odcházet od klasického klasu nebo být staré a letargické.Kukuřice bez listů by se neměla kupovat - je možné, že listy na ní byly kvůli ošetření pesticidy oříznuty.
  • Podívejte se na barvu, tvar a hustotu zrn .Pokud propíchnete zrno zralé a zdravé kukuřice, pak z ní šťáva šťáva.Kromě toho budou zrna blíž k základně vypadat opuchlá a budou mít světle žlutou nebo dokonce bílou barvu.

Příprava na vaření

Při přípravě kukuřice na vaření je třeba provést řadu manipulací:

  1. Uši kukuřice jsou důkladně omyty.Pokud chcete, můžete odstranit většinu listů, ale je potřeba několik kusůnezapomeňte odejít.
  2. Posoudit stav kukuřičného klasu a nožem odstranit poškozené řady zrn.
  3. Hodiny před vařením namočte do studené vody.Stojí za to vybrat si uši téměř stejné délky, aby jejich vaření bylo stejné.

Kde začít?

Jak vařit na klasu v hrnci doma, aby byl sladký?K vaření kukuřice potřebujete pánev se silným dnem a pevně přiléhající víko. však můžete vařit kukuřici a páru a v mikrovlnné troubě a péct v troubě a na grilu .Každá z těchto metod umožňuje získat šťavnaté a zdravé jídlo.

TIP : Vrhejte kukuřici do již vroucí vody.Vaření kukuřice v hrnci po dobu asi 25-30 minut.

Jak vařit?

K dnešnímu dni existuje mnoho receptů na přípravu kukuřice cukrovépomocí různých technických zařízení - sporák, mikrovlnná trouba a dvojitý kotel.A každý z těchto receptů je vynikající svým způsobem.

Jak tedy připravit klasy kukuřice ?Existují různé způsoby.

Na sporáku

K přípravě sladké kukuřice na sporáku budou nutné následující přísady:

  • 4-5 kusů kukuřice;
  • voda - půl sklenice;
  • sůl, koření.
  1. Listy z kukuřice a dalších nepoživatelných částí se odstraní a kukuřice se důkladně omyje pod tekoucí vodou.
  2. Na dno pánve položte čisté listy kukuřice.Potom vařte vodu a vložte do ní uši.Nechte pánev na mírném ohni.
  3. Vařte kukuřici pod uzavřeným víkem, dokud nebude měkká.Zkontrolujte připravenost kukuřice dřevěnou tyčí (párátko to udělá).
  4. Ochlazenou vařenou kukuřici ochlaďte solí a kořením, podávejte.

Mluvili jsme o tom, kolik vařit mléčnou kukuřici zde, a od tohoto článku se naučíte, jak vařit zralé a zralé uši.

Podívejte se na video o vaření sladké kukuřice:

Dušená

Dušená kukuřice je zvláště jemná a sladká .Budou vyžadovány následující složky:

  • 4-5 kusů kukuřice;
  • 1 sklenici vody;
  • sůl, koření;
  • , volitelně, máslo.
  1. Odstraňte listy z kukuřičných klasů a opláchněte je pod vodou.Listy odstraněné z klasů musí být také důkladně omyty.
  2. Listy vyjmuté z kukuřice jsou rozloženy na dně vícekomorového zařízení a na jejich vrcholu jsou klásky.Cob zaplavený vodou.Potom zapněte časovač dvojitého kotle na 20 minut.
  3. Po vaření nastrouhejte kukuřici solí a kořením.V případě potřeby můžete klasy namazat máslem.

Zde si můžete prohlédnout rychlejší recepty na výrobu kukuřice v dvojitém kotli .

Podívejte se na video o vaření kukuřice v dvojitém kotli:

Pečení

) Smažená kukuřice v oleji osloví každého labužníka .K přípravě kukuřice tímto způsobem budete potřebovat následující přísady:

  • 4-5 kusůkukuřice;
  • 12 šálků vody;
  • rostlinný olej;
  • koření, sůl.
  1. Odstraňte listy z kukuřice a poté opláchněte uši pod tekoucí vodou.
  2. Na dno pánve nalijeme trochu rostlinného oleje, poté uši kukuřice (mohou být nakrájeny na polovinu) a smažte na všech stranách.
  3. Poté nalijte do pánve půl sklenice vody, snižujte teplo, kukuřici vařte, dokud se kapalina úplně neodpaří.
  4. Po vaření posypte horkou kukuřici solí a kořením.

V mikrovlnné troubě

V mikrovlnné troubě můžete také rychle a snadno vařit kukuřici .Budou vyžadovány následující složky:

  • 4-5 kusů kukuřice;
  • 12 šálků vody;
  • koření, sůl.
  1. Odstraňte listy z kukuřice a uši důkladně vypláchněte.
  2. Uši navlhčete v misce s vodou a zabalte je do běžného sáčku na potraviny.
  3. Vložte kukuřici do mikrovlnné trouby a zapněte ji na plný výkon nastavením časovače na 10 minut.
  4. Po vaření osolte kukuřici solí.

Podrobnosti o rychlém vaření kukuřice v mikrovlnné troubě v sáčku naleznete zde .

Podívejte se na video o vaření kukuřice v mikrovlnné troubě :

V peci

Velmi chutné a zdravésladká kukuřice v peci .Budou vyžadovány následující složky:

  • 4-5 kusů kukuřice;
  • máslo;
  • koření a sůl.
  1. Odstraňte všechny listy z uší apoté důkladně omyjte kukuřici pod tekoucí vodou.
  2. Poté je každé ucho umístěno na střed fólie.Vložte 2 malé kousky másla.
  3. Zabalte fólii a položte ji na plech na pečení, který je umístěn v peci předehřáté na 180 ° C po dobu 30–40 minut.
  4. Zpracovaná kukuřice se zpracuje solí a kořením.

Podívejte se na video o pečení kukuřice v troubě:

Skladování potravin

Pokud jste ho nemohli ihned po vaření jístPokud chcete misku opustit na zimní období, musíte zvolit způsob skladování:

  • Pro krátkodobé skladování je třeba zabalit klasy fólií, každý zvlášť.Cereálie se tedy skladuje několik dní v původní podobě.
  • Pokud existuje možnost předúpravy, zrna kukuřice by měla být umístěna do sterilizovaných nádob, poté nalít roztok slané vody.Banky musí být uloženy v lednici.To je nutné pro dlouhodobé skladování kukuřice.

Podrobné informace o tom, jak uchovávat vařenou kukuřici déle, jsme uvedli zde a jak doma sušit obilí pro další skladování zde.

Závěr

Vitaminy obsažené ve sladké kukuřici mají pozitivní vliv na celkovou pohodu člověka .A nutriční hodnota je velmi mnohostranná, a proto má pozitivní vliv na metabolismus.Minerály, vitamíny a další prvky činí produkt neuvěřitelně šťavnatým a atraktivnímmůžete bezpečně nahradit jiné výrobky kukuřicí, aniž byste se obávali nedostatku správné vlákniny.Teď už víte, jak si doma pochutnat.