Vše o vaření kukuřice v troubě: promění klas v úžasnou léčbu

Ve svém životě se každý člověk setkal s procesem výroby kukuřice na sporáku, existují však i jiné způsoby přípravy této obiloviny.Jedním z nich je vaření této cereálie v troubě.

Jak vařit kukuřici v troubě, čtěte dále.Bude také užitečné sledovat video.

Výběr klasu

Zdálo by se, že při přípravě kukuřice není nic složitého, stačí dát klasy do vody a zapálit, ale není to tak jednoduché.Aby byla vařená rostlina chutná, je třeba při výběru klasů věnovat pozornost určitým bodům:

  1. Je vhodné si koupit rostlinu od začátku do konce srpna, protože pouze v tomto období je již zralá, ale ještě nedozrálá.
  2. Při nákupu klasů by měla být zvláštní pozornost věnována jejich barvě a měkkosti.Nejlepší je vybrat rostlinu s mléčně bílými nebo světle žlutými zrny.Na dotek by mělo být ucho měkké a pružné.V žádném případě byste si neměli vybrat rostlinu s nezaokrouhlenými zrny, protože to ukazuje na neúplné zrání uší, není vhodné pro vaření.
  3. Neměli byste koupit rostlinu se sušenými listy, protože je to téměř 100% záruka, že kukuřice je přezrálá (kolik vařit starou kukuřici, aby byla měkká a šťavnatá, přečtěte si zde ).Ale také stojí za to vzdát se nákupu klasů bez listů, protože existuje možnost, že se prodejci tímto způsobem pokusí skrýt stopy zpracování rostlin chemickými látkami.
POZOR : Po vyzvednutí vhodných uší je musíte připravit na vaření nebo na pečení, proto by se cereálie měly namočit jednu hodinu ve studené vodě.

V průběhu časuse kukuřice loupe, odstraní se všechny listy a antény .V případě ztmavnutých nebo zdeformovaných zrn se také doporučuje je odstranit.

Začínáme vaření

K vaření kukuřice v troubě potřebujete následující ingredience:

  • několik klasů kukuřice;
  • máslo;

Příprava kukuřice začíná pokládáním na fóliové uši, které jsou namazány olejem. klasy jsou pevně zabaleny do fólie a umístěny do předehřáté trouby .

Po 10 minutách se fólie vyjme z pece a expanduje a kukuřice se obrátí na druhou stranu, což je nezbytné pro úplnou impregnaci rostliny.Poté se kukuřice umístí do trouby na dalších 10 až 15 minut.Po této době je možné tuto cereu doručit.

Podívejte se na video o vaření kukuřice v troubě:

Několik receptů

Recept # 1

K přípravě tohoto receptu jsou nutné tyto složky:

  • 3-6 klasů kukuřice;
  • ​​
  • 100 gramů másla;
  • několik větví zeleně: kopr nebo petržel;
  • koření a byliny podle chuti: paprika a feferonka;
  • 1-2 čajové lžičky soli;
  • 1-2 stroužky česneku.

K přípravě tohoto receptu potřebujete dobře zahřátou troubu, takže nejprve musíte do ní nainstalovat gril a poté zapnout spotřebič při teplotě 200 stupňů.

Když se trouba zahřívá,vložte máslo na malou desku a počkejte, až se trochu roztaví .Dále se do oleje přidají všechna výše uvedená koření, byliny, bylinky a jemně nasekaný česnek.Poté se olej důkladně rozetře lžičkou.

TIP : Klásky odstraní listy a stigmy, promyjí se pod tekoucí vodou a poté se setře do sucha.

Po všech těchto manipulacích je potravinářská fólie odebrána a rozdělena do několika listů, jejich velikost by měla být taková, aby bylo vhodné zabalit ucho. Klásky jsou pečlivě a na všech stranách potaženy směsí oleje a zeleninya poté zabaleny do fólie (v případě neexistence fólie můžete použít pergamen).V této formě jsou klásky ponechány po dobu 15 minut, což je nezbytné pro lepší impregnaci.

Poté se na grilu umístí uši zabalené do fólie.Doba vaření je 40 minut, ale během této doby bude muset být kukuřice několikrát otočena.Kukuřice se přivádí přímo na fólii.

Podívejte se na video o vaření kukuřice s máslem a kořením v peci:

Recept # 2

Tento recept bude vyžadovatnásledující složky:

  • několik čerstvých nebo zmrazených klasů kukuřice (více o tom, jak správně připravit zmrazenou kukuřici, jsme hovořili o zde );
  • máslo ve výši 20 gramů na každé ucho;
  • malé množství zeleně: kopr, petržel;
  • některá koření: tymián, muškátový oříšek, rozmarýn;
  • sůl a pepř.

Zpočátku musí být kukuřice očištěna od listů a antén .Poté vložte olej na talíř, počkejte, až se trochu roztaje, a přidejte do něj jemně rozemletou zeleninu, sůl a pepř.

Cukry jsou výslednou směsí důkladně rozmazané a pak každý klas zabalíme nejprve do fólie a poté do pekařského papíru.Zabalené uši se umístí do trouby předehřáté o 180 stupňů a nechají se tam 40 minut.Miska je připravena!

Recept # 3

K vytvoření tohoto receptu budete potřebovat následující komponenty:

  • 2 klasy kukuřice;
  • 30 gramů másla;
  • lžička sušené bazalky;
  • ½ lžičky mletého koriandru;
  • 1/3 lžičky soli;
  • 1/5 lžičky mletého černého pepře.

K přípravě tohoto receptuje třeba předem odstranit máslo z chladničky, aby se mohlo trochu roztavit .

DŮLEŽITÉ : Proces tavení oleje by měl probíhat přirozeně, je zakázáno tavit olej ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Po roztavení másla se do něj přidají všechna uvedená koření.Když přidáváte bazalku, potřebujete jitrochu kaše, aby se listy rostliny více voní.Výsledná směs se důkladně promíchá a nechá se vyluhovat po dobu 10-15 minut.

V tuto chvíli musíte očistit kukuřici a odstranit z ní všechny listy a antény .Rostlina by se měla umýt pod tekoucí vodou a poté otřít do sucha papírovými ručníky.Dále je třeba kukuřici důkladně namazat připravenou směsí a nejprve ji zabalit do pergamenu a poté do fólie.

V této době se trouba zahřívá až na 200 stupňů.Doba pečení při této teplotě je 40 minut.V procesu vaření musí být kukuřice neustále obrácena, aby se zabránilo spálení.

Recept č. 4

K přípravě takového receptu je třeba připravit následující složky:

  • 2-4 kukuřičné klasy;
  • citronová kůra;
  • jeden chili pepř;
  • stroužky česneku;
  • několik poboček koriandru.

V přítomnosti mladé kukuřice by se listy měly oddělit od klasůa ponechat pouze tenkou vrstvu světle zelených listů.Po očištění kukuřice je nutné ji umístit po dobu 10 minut do předehřáté trouby na 180 - 200 stupňů na roštu a příležitostně ji otočit, aby se zabránilo spálení.

Paralelně s přípravou kukuřice může začít výroba aromatického oleje.Kombinujte rozmrazené máslo a citronovou kůru, poté přidejte jemně nakrájenou papriku, bylinky a česnek.Všechno je smíšené a posypané pepřem a solí.Podávání hotového jídla se doporučuje horké, protože z nějvoní to ohněm.

Podívejte se na video o vaření kukuřice s kořením na másle v peci:

Recept # 5

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat následující ingredience:

  • dva nebo tři klasy kukuřice;
  • 50 gramů másla;
  • stroužky česneku;
  • lžička nakrájené zeleniny: kopr, petržel a bazalka.

Zpočátku by se měly kombinovat složky jako olej, byliny a česnek .Po důkladném promíchání se směs položí na fólii, srolovat a umístit do chladničky.

Poté musíte uši důkladně omýt a položit na fólii.Kousky již zmrazeného oleje jsou rozloženy pod a nad kukuřicí.Cukry jsou pevně zabaleny do fólie, aby se zabránilo úniku oleje, a poté byly odeslány do pece na 15 až 20 minut, předehřáté na 190 stupňů.Takové jídlo lze použít jako přídavek ke zelenině nebo masu.

Recept č. 6

K přípravě tohoto receptu je třeba připravit následující ingredience:

  • 4 hlavy čerstvé kukuřice;
  • 8 plátků slaniny;
  • 120 gramů másla soleného máslem;
  • banda čerstvého koriandru;
  • sůl a pepř.

Z listů kukuřicese odstraní všechny listy a antény, načež se cereálie promyjí pod tekoucí vodou spolu s koriandrem a vápnem.Po omytí důkladně osušte suchým ručníkem.

Poté se vápno rozřeže na 4 části.Jedna z polovin je oddělena od kůry, která se mele na jemném struhadle ašíří se v misce.Zelení jsou jemně nakrájeny a přidány do kůry.Do stejné směsi se přidá olej, který se tře spolu se zelení a kůrkou se získá jednotná konzistence.

Plátky slaniny se hojně posypou solí a pepřem.

Poté se odebere jeden kukuřice a do něj se vtírá limetková šťáva .Dále vezmeme ¼ olejové směsi a také ji vtíráme do kukuřice.Na konci těchto akcí je rostlina zabalena do 2 plátků slaniny a poté do fólie.Stejné akce se provádějí se zbytkem klasů.Vložte kukuřici na dobu 45-50 minut do trouby.Miska je připravena!

Kukuřice vařená v troubě je chutný a zdravý produkt.Většina lidí je však zvyklá jíst tuto vařenou cereálie.Podrobnosti o tom, kolik a jak vařit mléko, přezrálé, mini kukuřice, jakož i odrůdy cukr a Bonduelle ve vícevrstvém, mikrovlnném troubě a dvojitém kotli jsme popsali v našich materiálech.

Závěr

Zvláštností vaření kukuřice v peci je, že navzdory skutečnosti, že doba pečení je totožná s dobou vaření v pánvi,chuť je mnohem bohatší.Je to proto, že rostlina je namočena v olejové směsi.

Nyní víte, jak správně vařit kukuřici v troubě.