Vysoce produktivní, mobilní a udržitelné - hrozny Atos

Objevilo se relativně nedávno - již ve dva tisíce.

Bude to ideální volbapro ty, kteří neradi čekají dlouho - zemědělec uvidí první výsledky své práce v červenci.

Noví zemědělci ocení zejména péči o keře, která není obtížná, odrůdaje velmi nenáročná a odolná vůči chorobáma réva dozrává téměř sto procent.

Všechno je to o hroznech Atos.

Co je to za druh?

Týká sestolních odrůd , velmi předčasného zrání (období zránímaximálně sto dní ),bobuledozrává do konce července., někdy začátkem srpna.Stejné termíny se liší Julian a Lorano.

Používá se při výrobě vína pro přípravu mladých červených vín, obvykle v kombinaci s jinými odrůdami, k produkci sytějšího a bohatšího kytice.

Stejně jako odrůda je Lancelot vhodný pro džusy, likéry a zavařeniny.

Sladké, sotva znatelné kyslosti, velké bobule jsou dobré a čerstvé.

Ovoce dobře snáší přepravu a skladování .

Odrůda je vysoce produktivní a je mezi kupujícími velmi žádaná, spolu s Tasonem a Ruby Anniversary.

Popis odrůdy hroznů Atos

Keřejsou velmi energické.Antony Veliký, Muromety a Původní nejsou horší v růstu než slavní obři .

​​

Shlukyjsou kónické, husté, podle typu „rodič“ - Kodrianka, ale v bobulích není loupání.

Bobulejsou velké, mohou dosáhnout hmotnosti v10-12 g , tmavě modré, téměř černé, protáhlého tvaru se špičatým koncem.

Květinyjsou bisexuální.

Roční zralý výhonek je hnědý, s načervenalými uzly.

Révaje tmavě hnědá, silná.

Kůžeje hustá, ale při konzumaci je téměř nepostřehnutelná,těloje načervenalé, masité, šťavnaté s harmonickou chutí.

Listje tmavě zelený, zaoblený, střední velikosti, středně členitý, mírně snížený zespodu.

Fotografie

Jasněji s hrozny Athos lze nalézt na níže uvedené fotografii:

Historie výběru

Bylo odečtenoV.K.Bondarchukna začátku dva tisíce, na Ukrajině v Luganské oblasti křížením odrůd "Talisman" a "Codryanka".

Odrůda byla mezi obchodními manažery široce uznána v roce2012 , kdy byla v praxi potvrzena kvalita hroznů a její předčasné zrání.

Populární na Ukrajině, na Krymu, v jižních oblastech Ruska.

Vlastnosti

Odolnost proti mrazuje nadprůměrná(až-21-23 stupňů Celsia ).Více zimou odolných odrůd je pouze Krasa Severa a Tukay.

Výtěžekprůměr - asi130 centů za rokhektar .

Náchylné k mírnému zalévání.

Vysoká odolnostvůči houbovým chorobám - plísně, skutečné a nepravé, mírně nižší (podle některých odborníků) až šedá hniloba.

Stupeň rezistence na fyloxeru nebyl stanoven.

Vyznačuje sevysokou akumulací cukru , může viset na keři až na třicet dní a zvyšovat cukr.

Vosy téměř nepoškozují bobule.Doporučené zatížení pouzdra je maximálně 35 očí nebo 22 výhonů.

Pro zachování plodu se doporučuje oříznout šest až osm výhonků.Mladé sazenice vyžadují pravidelné krmení.

Onemocnění a škůdci

Múčnatka neohrožuje tohoto „mušketýra“, ale měli byste se chránit před šedou hnilobou.

Nebude možné skladovat bobule zasažené tímto neštěstí, natož je někde přepravovat, a bude možné se této choroby úplně zbavit až po dvou nebo třech letech.

Pro ochranuse fugnicidy používají ve formě sprejů : topsin, euparen, benleit, boscalid, pennazol, kaptan a další.

Preventivním opatřením je rovněž zajištění přístupu vzduchu ke svazku - z tohoto důvodu je oblast kolem něj zbavena listů.

Pro choroby, jako je anthracnosa, chlorosa, bakteriální rakovina a další odrůdy - přečtěte si samostatné články.

Pevné milovníky hroznůpoužívají tuhé sítě se středně velkými buňkami .

Proti vosám -pasti a postřikování, spalování hnízd(i kdyžje známo, že se mu tento hrozen moc nelíbí).

Pokud je zemědělec humánnější (protože vosy ničí škodlivý hmyz, jako jsou mšice), použije k zakrytí shluků speciální pytle ze síťoviny.

Metoda je účinná, ale časově a námahy náročná.

Dalším nepřítelem je leták.Proti nim se stříkají stříkance insekticidy - Gardon, Keltan, Fury, Karbofos, DDVF, Kyanox, Elsan, Chlorofos a další.

Pokud nechcete trávit spoustu času a úsilí při péči o vinnou révu, pak je odrůda Athos vaší volbou.

Hrozny se téměř nebojí vos ani nemocí - doporučuje se pouze starat se o ochranu před šedou hnilobou a ptáky.

Pokud se budete řídit jednoduchými pravidly péče o keř, zalévání a prořezávání, bude vás pravidelně potěšit hojným, velkým a sladkým bobulím.

Užitečné video

Více informací o datech a charakteristikách hroznů Atos viz video níže:
https://youtu.be/_9EeqAb3zi0