Vysoce výnosná odrůda - „Magarachův dárek“

Mezi technickými odrůdami pěstovanými pro výrobu vína a džusů je „dárek Magarachu“ jeden z nejlepších.

A to není náhoda, protože tato odrůda má vynikající vlastnosti, mezi něž patří odolnost proti mrazu, vysoká produktivita a schopnost odolávat mnoha chorobám.

Kromě toho je „dar Magarach“snadno ošetřitelný a nenáročný .

Co je to za druh?

„Hroznový dar“ od Bílé hrozny je technická rozmanitost období středního zrání .Jedná se o osvědčenou odrůdu, která se pěstuje v profesionálním i domácím vinařství.

Technické třídy rovněž zahrnují Levokumsky, Bianka a Augustus.

Magarachův dar se pěstuje pro výrobu bílého stolního, dezertního a silného vína, jakož i koňakového vinného materiálu.Víno vyrobené z této odrůdy bylo vysoce hodnoceno profesionálním ochutnáváním - 7,4 bodu z 8 možných.

Kromě toho je odrůda vhodná pro výrobu jakostní hroznové šťávy, kompotů a nealkoholických nápojů.

Hroznový dárek Magarachu: popis odrůdy

Keře odrůdy „Dar Magarachu“ jsou střední velikosti nebovelmi vysoký.Listy mají mírně členitý tvar pěti laloků.Lesklá deska bez puberty je posetá čistými vráskami.

Malá velikostshluku, když je zcela zralá, dosahuje hmotnosti 150 až 200 g.Tvar klastrů je válcový a středně drobivý.Ne příliš velké bobule vážící až 2 g jsou natřeny bílou barvou narůžovělé červenat.Jak zrají, barva se stává sytější.

Plody kulatého tvaru jsou pokryty dobře značeným voskovým povlakem.Dužnina ovoce je mírně sliznatá a při zrání se šíří.Slupka bobulí je tenká a poměrně elastická.Bobule mají příjemnou sladkou chuť vína. Množství cukrů je od 21 do 24% a kyseliny jsou od 8 do 10 g /l.Obsah šťávy v ovoci je od 75 do 85%.

Květy „Daru Magarachu“ jsou bisexuální.Nevyžaduje dodatečné opylení jinými odrůdami.

Bisexuální květiny mají také Montepulciano, Julian a Hadji Murat.

Fotografie

Fotografie z hroznů „Dar Magarach“:

Historie výběru a oblast chovu

„Dar Magarach“ je výsledkem práce ukrajinských chovatelů VNIIViV „Magarach“. Bylo získáno komplexním křížením gruzínské odrůdy Rkatsiteli a křížence „Magarach 2-57-72“ , které byly získány z černého masa Mtsvane Kakhetinsky a Soči.Odrůda byla zapsána do Registru průmyslového vinařství na Ukrajině v roce 1987.

„Dar Magarachu“, stejně jako všechny vinné hrozny, vyžaduje hodněteplo a slunce.Pěstuje se proto v Astrachaňsku, Saratově a dalších regionech Ruska s mírným a teplým podnebím, stejně jako na Krymu, na Ukrajině, v Maďarsku a Moldavsku.

Charakteristiky

„Přítomnost Magarachu“ se vyznačuje vysokou produktivitou - je schopna produkovat 120 až 140 centů bobulí na hektar .Splatnost sklizně je od 125 do 130 dnů.

Vysoké výnosy jsou rovněž prokázány Amethyst Novocherkassky, Summer Muscat a Kishmish Luchisty.

Zrání jeho výhonků je vynikající s ovocným koeficientem 1,5.Kromě toho každý plodný výhonek vydrží zatížení až 2 nebo dokonce 3 klastrů.

Celkové zatížení jednoho pouzdra je od 45 do 50 očí.Při stříhání zůstávají při jednom výstřelu 3 až 4 oči.Za nejlepší odrůdu této odrůdy se považuje „Kober 5VV“.

Odolnost Magarachova daru proti mrazu je až -25 ° С.Odrůda se doporučuje pro pěstování v polokrytých a nekrytých plodinách.Dobře snáší mírné zimy.Potřeba zimního oteplování hroznů závisí na počasí.

Pokud se očekává zima a bez sněhu, je lepší hrát bezpečně a zakrýt vinné keře.Existuje mnoho způsobů, jak tuto kulturu zahřát.Suchý přístřešek se ukázal dobře.

Za tím účelem se réva pokládá na suchý materiál ve formě střešní krytiny nebo dřevěných desek.Poté je pokryta plastovou fólií a nahoře - jakýmkoli izolačním materiálem.

Vysoká odolnost proti mrazu je také známa pro Super Extra, Arched a Alexa.

Odrůda Magarach má vysokou regenerační kapacitu. V případě zamrznutí při příliš nízkých zimních teplotách se Bush na jaře rychle regeneruje.

Dobrá sklizeň vyžaduje včasné a správné prořezávání hroznových keřů .Doporučená forma keře pro odrůdu „Gift of Magarach“ je dvouramenný kordon.Při výsadbě by měla být ponechána vzdálenost mezi keři 80 až 90 cm a mezi řádky 1 až 1,5 m. Augustus a Levokumsky se vysazují stejným způsobem.

Odrůda může růst na jakékoli půdě s výjimkou bažinaté a slané.Ale nejlepší ze všech, hrozny patří k volné úrodné humusu.

Příliš kyselá půda se hnojí vápnem a do alkálií se přidají draselné soli, chlorid amonný a síran.Hnojiva pro hrozny se vybírají individuálně v závislosti na složení půdy a povětrnostních podmínkách kultivační oblasti.

Nemoci a škůdci

Dar Magarach má vysokou odolnost vůči plísním, fyloxerům a šedé hnilobě a průměr do oidia .K ochraně před oidiem je třeba keřům hroznů dvakrát preventivně postříkat roztok koloidní síry (90 g na 10 l vody).

Postřik může být nahrazen postřikem sírou, který se provádí při teplotě vzduchu nejméně 20 ° C.Také ošetření rostlin roztokem síranu železa nebo mědi je účinné proti oidiu.Preventivní opatření se provádějí před květem a po něm.Nezapomeňte na toprevence takových běžných hroznových chorob, jako anthracnosa, chlorosa a bakterióza.

Nejčastějšími hroznovými škůdci jsou hroznové svědění a červovec .

K ochraně rostlin před letáky brzy na jaře se pahýl keře a vinné révy očistí od staré a odlupované kůry, která se okamžitě spálí.

Poté se nadzemní části keře ošetří vodným roztokem síranu měďnatého při výpočtu 10 g na 10 l s přídavkem 50 g koloidní síry nebo jiného léčiva (Polychom, Polykarbacin, Kaptan, Radomil).)

Boj proti svědění hroznů spočívá v postřiku keřů roztokem 2% Nitrafenu.Děje se tak na jaře, zatímco pupeny ještě nerozkvetly, a když se to již stalo, zelená hmota rostliny je opylována mletou sírou při teplotě vzduchu 20 ° C a vyšší.

Když ovoce dozrává, pěstitelé čelí novým škůdcům - ptákům a vosám .Mezi opatření na ochranu proti ptákům patří zvukové repelery, chrastítka, lesklé předměty natažené přes křoví ze síťoviny, jakož i speciální vaky ze síťoviny, které se nosí na hroznech.

Zahradníci se zbavují vos pomocí pastí, což jsou lahve s cukrem nebo medovým sirupem smíchané s insekticidem.Pokud se v této oblasti nacházejí hnízda osy, měly by být odstraněny a spáleny.

Při výběru sazenic pro svůj pozemek věnujte pozornost „Daru Magarachu“.Je to hodná odrůda, která vám při správné péči může poskytnout domácí víno po mnoho let.vynikající kvalita.