Způsoby, jak vařit kukuřici na pánvi: jak ji vařit tak, aby byla měkká a šťavnatá?

Více než jedno tisíciletí lidstvo pěstovalo kukuřici „královna polí“.Jeho vlast je považována za Střední a Jižní Ameriku.Kukuřice přišla na náš kontinent díky Columbusovi.Starověké indiánské kmeny nazývaly tuto kulturu „kukuřicí“ a ve Španělsku „kukuruko“, což znamená špičatou kapuci.

Je zajímavé, že dnes vědci nestanovili divoké předky kukuřice.Rostlina není schopna růst bez pomoci lidí.Povinné podmínky pro něj: uvolnění půdy, hojné zalévání, hnojiva.I když předpokládáme, že zrno vychází z klasu a je na zemi, pak pravděpodobně zemře.Původ kukuřice zůstává tajemstvím.

Léčivé vlastnosti kukuřice

Produkt je díky svému rozmanitému složení doplňkovým nástrojem při léčbě většiny chorob.Použití obilovin v potravě přináší tělu více výhod, takže živiny se vstřebávají rychleji.

Hlavní léčivé vlastnosti kukuřice :

  • pozitivní účinek na nervový systém;
  • posiluje imunitní systém;
  • přispívá k normalizaci zažívacího traktu;
  • stimuluje mozek;
  • pomáháodstranit toxiny z těla;
  • zlepšuje metabolismus;
  • zpomaluje proces stárnutí;
  • je účinným nástrojem v boji proti nadváze;
  • pomáhá snižovat bolest u žen během menstruace;
  • pomáhá při poruchách reprodukční funkce těla;
  • se používají v kosmetologii.

Vařená cereálie obsažená ve stravě přináší významné výhody pro diabetiky, alergie, obezitu, anémii, srdeční choroby, anorexii.

Kalorická hodnota kukuřičných zrn se může lišit v závislosti na odrůdě v rozmezí od 80 do 325 kcal na 100 g produktu.Díky vysoké energetické hodnotě je kukuřice považována za dietní produkt.

Kontraindikace

Navzdory velkému počtu pozitivních vlastnostíby se používání kukuřice mělo omezit na lidi trpící těmito chorobami :

  1. ) Gastrointestinální vřed.
  2. Nedostatek chuti k jídlu.
  3. Pro trombózu, tromboflebitida.
  4. Zvýšená koagulace krve.
  5. Individuální nesnášenlivost.

Zrno by mělo být konzumováno s mírou, jinak by přebytek živin a vitamínů mohl nepříznivě ovlivnit lidské zdraví.

Jak si vybrat?

Vařená kukuřice je spojována s dětstvím, když byla uvařena v kuchyni, zápach byl nezapomenutelný.Nyní je tento produkt levným, ale zdravým a chutným zážitkem.Před vařením si však musíte nejdříve vybrat klasy.

Při nákupu plattepozornost :

  • zrna by neměla být tvrdá, jsou pružná a při lisování vyniká šťáva;
  • je lepší zvolit mladé plody neloupané z listů, což zabraňuje vysychání;
  • barva zrn mladé kukuřice - světle žlutá, heterogenní barva označuje stálost produktu;
  • je žádoucí vybrat klasy stejné velikosti;
  • Po zakoupení se dlouhodobé skladování nedoporučuje, je lepší vařit okamžitě.

Příprava na postup

Před vařením by se kukuřice měla důkladně omýt pod tekoucí vodou , vlasy, listy a zkažená zrna by měla být odstraněna.Velké krávy by se měly snížit na polovinu.

Čerstvá mladá kukuřice by měla být ponechána ve vodě po dobu jedné hodiny.Pokud je klas starý nebo málo čerstvý, namočte jej do směsi mléka a vody v poměru 1: 1.Nechejte působit 4-5 hodin.

Vaření

Jak vařit kukuřici na pánvi tak, aby byla měkká a šťavnatá a kolik? Doba přípravy závisí na stupni zralosti plodu a pohybuje se v rozmezí od 1,5 do 4 hodin .Mladé klasy lze vařit dokonce za půl hodiny (podrobnosti o tom, jak a kolik času vařit mladou kukuřici na klasech, viz zde ).

Nejdůležitější věcí není trávení, jinak obilná zrna budou tvrdá a suchá.

Pro vaření kukuřice by měly být vybrány litinové hrnce se silnými stěnami a pevně přiléhající víko.Kamenina se také používá.

V procesu vaření můžete použít pomalý sporák, mikrovlnnou troubu, dvojitý kotel.

Vaření

Tradiční recept na vaření mladé kukuřice :

  1. Složte kukuřici do kastrolu a nalijte vodu, aby mírně zakryla uši.
  2. Vařte na nízkém ohni.
  3. Po vaření osolte a podávejte horké.

Existují tipy na výrobu kukuřice s mlékem, které přidají do pokrmu jemnou a krémovou chuť.

Metoda 1

  1. Nejprve je třeba umýt, vyčistit uši listů.
  2. Směs mléka a vody se nalije do pánve.Zapalte pomalý oheň a zahřejte.Sůl není třeba přidávat (pro to, jak vařit kukuřici na klasu se solí, přečtěte si zde ).
  3. Když se směs zahřála, položte kukuřici.Hladina kapaliny by měla být 2-3 cm nad obsahem pánve.
  4. Vaříme 20 minut.
  5. Pak byste měli semeno oddělit od základny a zkontrolovat připravenost.
  6. Namažte horké uši čerstvým máslem a nechte pár minut vařit.Před podáváním sůl nahoře.

Metoda 2

  1. Promytá a loupaná kukuřice se vaří tradičním způsobem až do poloviny.
  2. Po vytažení kukuřice a sekání hlav z hlav.
  3. V pánvi nechte mléko vařit a vložte tam zrna.Vařte, dokud se nevaří.
  4. Po přípravě by měl být do obsahu přidán malý kousek másla.
  5. Nechejte působit 10 minut, aby zrna byla nasycena mléčnou krémovou vůní.
  6. Na požádání, horkékukuřici lze dát tvrdý sýr.
  7. Sůl před podáváním.

Skladování hotové kukuřice

Termín uložení hotové kukuřice závisí na způsobu skladování.Při racionálním skladování může produkt ležet až do nové plodiny, hlavní věc je dodržovat základní pravidla:

  1. Při pokojové teplotě .Hotový produkt tak může být skladován maximálně 12 hodin.
  2. Udržování uší vařené kukuřice v lednici .Pokud nemáte čas na jídlo, můžete si ji uložit do chladničky.

    Za tímto účelem musí být klasy vyjmuty z pánve a vývar vypuštěn.Další, každá hlava zelí zabalit do přilnavé fólie.Produkt by neměl být delší než tři dny.Před použitím se kukuřice zahřívá v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.

    Rada .Pro dlouhodobé úspory se doporučuje kukuričné ​​klasy osolit.Sůl je přírodní konzervační látka, takže se tím výsledek uloží.
  3. Skladování vařených kukuřičných jader v lednici .Nejprve se zrna zrna oddělí od základny.Poté je přeneseme do připravených bank, které byly dříve sterilizovány.Naplňte horkým solným roztokem (20 g soli na 1 litr vody), ponechte na vrcholu 2 cm, nechte obsah vychladnout a vložte do chladničky.Může být skladován po dobu 2 až 3 měsíců.
  4. Skladování v mrazničce .Vařené uši kukuřice je třeba ochladit, zbavit se přebytečné vlhkosti.Pak uši zabalte samostatně do přilnavé fólie.Skládejte do mrazničky.Před použitímvařte 10 minut ve slané vodě.Zmrazené cereálie se skladují až 12 měsíců.

    Tato metoda umožňuje maximální uchování všech užitečných látek kukuřice.

Užitečné video

Podívejte se na video o tom, jak správně vařit kukuřičné klasy v květináči.

Doporučujeme vám podívat se na nejúspěšnější a rychlé recepty na výrobu kukuřice tradičním způsobem - na pánvi.A také zjistěte, jak dlouho je třeba vařit uši kukuřice odrůd Bonduelle a zrna bez hlavy.

Závěr

Ve své vlasti v Americe je dnes kukuřice oblíbeným produktem.V USA je kukuřice upřednostňována v pečené formě jako příloha k masu.Často přidán do salátů.V Mexiku se tortilla koláče pečou z kukuřičné mouky a používají je jako jídlo a jídla.Při vaření se také často používá kukuřičný olej.